donderdag 10 juni 2010

Rapat Kerja Kehumasan


Naast het verbeteren van de systeem voor afvalverwerking, heeft Apeldoorn ook afspraken met de gemeente Banda Aceh voor de organisatieontwikkeling van het gemeentehuis daar. En men is niet tevreden over hoe de afdeling Communicatie functioneert. Hele dag de hei op met de top van het bedrijf om over capaciteitsverbetering te praten. Ik mocht daar bij zijn, op uitnodiging van Herman Meijer natuurlijk.
We begonnen onze presentatie door het Whyteboard van de muur te halen en op twee stoelen te zetten. Grote ogen. Gelukkig was er een aardige collega die al onze zinnen vertaalden in het Bahasa Indonesia dus we konden snel tot de kern komen. Onderscheid maken in de verschillende aspecten van communicatie en daar mensen op trainen en verder zorgen dat de centrale afdeling overal linken heeft met de verschillende diensten. We hadden afgesproken dat we zeker drie punten wilden binnenhalen, maar aan het einde van de dag, na de middagworkshop hadden we er tien binnengehaald. Het ging bijna te gemakkelijk. We zijn dan ook erg benieuwd hoe het gaat met het vervolg.

Ook de dienstdirecteur van de afvaldienst, pak Iwan, was aanwezig en dat komt goed uit want morgenochtend ga ik hem ervan overtuigen dat hij met een communicatieplan voor de dienst moet gaan werken. Iemand benoemen die verantwoordelijk is voor de communicatie in zijn dienst, is vandaag al besloten door de hoogste baas, dus die is binnen.

Bijzonder om aanwezig te zijn bij zo'n werkconferentie. Bijzonder ook om zo ver weg een ringtoon te horen met de vogeltjesdans. Wat brengt Nederland de wereld toch veel mooie dingen. Jammer dat we straks alleen nog maar bekend zijn door die Van der Sloot en Wolfgang Wilders.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten