vrijdag 4 juni 2010

Hernieuwde kennismaking

Dit is het uitzicht uit het raam van onze werkkamer in het kantoor van de DKK. Een geheel nieuw kantoor overigens, de vorige keer dat ik hier was, werd er nog gebouwd. Veel bekende gezichten die graag luid lachend een hand komen schudden. De koffie is er weer lekker sterk en het is nog steeds lastig om een kopje zonder suiker te krijgen.
Het weerbeeld is hier tamelijk constant: heet en onbewolkt. Ik vind het dan ook aardig om het te voelen waaien en donkere wolken over te zien drijven. Regen is hier toch anders dan thuis op de Veluwe. Rond vijven het middagappèl op de voorplaats. Dat is hier de manier om aanwezigheid te toesten en een soort van discipline te stimuleren. Met een soort militaire vorm presenteert iemand het personeel aan degene die het appèl afneemt. Je voelt je een beetje een voyeur als je dit fotografeert maar ze vinden het geweldig. Vanochtend vroeg hebben we het collectieve gymnastieken voor alle ambtenaren gemist, maar we hebben beloofd volgende week er wel bij te zijn: om 7.00 uur al!
De gesprekken verlopen zoals verwacht. Tussen de taalkundige en culturele belemmeringen door proberen we een beeld te krijgen van communicatiestromen. Veel gaan er van boven naar beneden, slechts weinig andersom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten