vrijdag 2 juli 2010

South of Florence, Oregon

Heerlijk slapen in de stilte van een groot bos aan een groot meer. Crater Lake ligt op een kilometer van de rand van de oceaan. Kampeerplaatsen zonder stroom of water laat staan riolering. Voor 20 dollar per nacht mag je er staan, geld wordt geïnd door de Staff van de National Forest, een vriendelijke natuurminnaar die in zijn caravan woont met twee katten.

Vuurplaats en picknicktafel, daarmee houden de voorzieningen op. We zijn aan het reizen langs de kust van Oregon ten zuiden van Florence in een gebied dat de Oregon Dunes heet. Duinen zijn er zeker. Als we 's avonds naar de oceaan wandelen moeten we flink klauteren, dan een heel dicht bos door en dan komen we aan op het strand. We zien een jonge zeehond die snel naar de oceaan vlucht als hij ons ziet. We hopen dat zijn moeder ergens in het water op hem wacht, want hij is nog wel erg klein. Als we teruglopen springen er allemaal kleine doorzichtige diertjes voor ons uit over het zand. Waarheen ze vluchten is onduidelijk en als we willen krijgen we ze heus te pakken.

De volgende ochtend bij het ontbijt meer dieren: de Blue Jays van de camping kijken of er broodkruimels overschieten.

1 opmerking:

  1. Mooie foto van dat vogeltje, vast heel moeilijk om die snelle dingen vast te leggen. En super leuk om jullie verhalen te lezen.

    Liefs,
    Marloes

    BeantwoordenVerwijderen